Bouwgeschiedenis: Na bijna 40 jaar waren de woningen toe aan een opknapbeurt. Ze waren inmiddels veel te klein, slecht geïsoleerd en slecht uitgerust. Ook was de differentiatie erg eenzijdig. Na ampel beraad werd gekozen voor renovatie. De meeste blokken bestaan uit vijf portieken; in het nieuwe ontwerp zijn drie portieken omgevormd tot maisonnettes met een appartement op de vierde laag. De resterende twee portieken werden omgebouwd tot galerijwoningen met lift. De complexiteit maakte dit renovatieproject zo duur, dat sindsdien geen hoogniveau-renovatie is toegepast.
Stedenbouwkundige context: In het midden van de buurt is een ruimte gevormd, door enkele kopwoningen te slopen en enkele andere te verlengen. In deze ruimte is een deel van de gevel blijven staan als herinnering aan het verleden en als monument voor Welschen.
Ontsluiting: In het gedeelte met maisonnettes hebben de portieken nog steeds een toegang aan de straat en aan de binnentuin.
Voorzieningen: In elk portiek bevindt zich ook een trap haar het souterrain waar zich voor elke woning een berging bevindt.
Aantal kamers: De maisonnettes zijn als volgt ingedeeld: begane grond wonen, keuken, wc en een slaapkamer, en op de helft van de eerste verdieping twee slaapkamers en de badkamer. De andere helft van de eerste verdieping vormt de slaapverdieping van de volgende maisonnette, met erboven de woonverdieping. Op de vierde verdieping zijn drie- en vierkamerwoningen gesitueerd. De onderste woningen gebruiken de wisselkamer; de bovenste maisonnette heeft twee ingangen; de plek van de wisselkamer is gebruikt om twee ruimere slaapkamers te maken.
Woonoppervlakte: 70 tot 130 m2.
Constructie: Het Welschensysteem bleek ideaal om doorbraken en trapgaten te maken, zodat er binnen de bestaande structuur veel verschillende woningtypen konden worden gerealiseerd. De gevels zijn geïsoleerd en gepleisterd; de wanden zijn in het zogenaamd metalstud-systeem uitgevoerd. FH