Rotterdam Woont

Systematische
documentatie van
150 jaar Rotterdamse woningbouwprojecten

Belangrijk

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de bezoeker een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Lees er meer over in onze Privacyverklaring.

Hoe het werkt

Welkom

Hier is ruimte voor een welkomstbericht voor de (terugkerende) bezoeker van Rotterdam Woont en een korte introductie tot zowel het onderzoek, als de resultaten op deze website. Alsmede kort aandacht voor hoe de website ongeveer werkt.

 • A

  Atlas

  Hier vind je alle objecten uit de woontlas terug.
 • B

  Bibliotheek

  Op zoek naar essays en verhalen over onderwerpen uit de architectuur?
 • G

  Gids

  Thematische verzamelingen van objecten uit de atlas en essays uit de bibliotheek.
 • S

  Stichting

  Informatie over ons onderzoek en de doelstelling van de stichting.

De Stichting Rotterdam Woont houdt zich al een aantal jaren bezighoudt met de systematische documentatie van de geschiedenis van de Rotterdamse Woningbouw gedurende de periode van ±1840, toen Rose, de eerste stadsbouwmeester, aantrad t/m heden. In ruim 200 woningprojecten wordt deze ontwikkeling zichtbaar gemaakt op deze website, waarop het complete onderzoek wordt weergegeven.
Het documentatieproject is mogelijk gemaakt door bijdragen van diverse bedrijven, organisaties, fondsen en particulieren; de website vertelt u daar meer over. Maar omdat dit doorgaans eenmalige bedragen zijn, is de voortzetting van het project en de continuïteit van de website niet gegarandeerd. 

We hebben van een aantal belangrijke Rotterdamse partijen zowel bouwers als particulieren als de gemeente Rotterdam financiering kunnen verkrijgen en samen met uitgeverij THOTH de publicatie Rotterdam Woont, de atlas van de Rotterdamse Woningbouw 1840-2015 gemaakt. Voor de financiers van deze publicatie verwijzen we naar de Atlas. De atlas is niet meer te koop. Deze publicatie verscheen in 2016.

Onze stichting staat open voor vrienden, donateurs en begunstigers. Doordat Rotterdam Woont de ANBI-status heeft, zijn donaties voor u aftrekbaar van de belasting.

Wilt u als particulier ook een steentje bijdragen? Voor € 25,- bent u Vriend van Rotterdam Woont. Donateurs betalen € 50,-. Begunstigers betalen minimaal € 75,-. Hogere bedragen mogen ook. Desgewenst vermelden wij u op de website. Bedrijven kunnen participant worden voor minimaal € 250,-. Zij worden desgewenst vermeld op de website.

Rabobank Rotterdam
1567.33.374 
tnv Stichting Rotterdam Woont
KvK-nr. 24474846 

   Meldt zich aan als: Participant (minimaal € 250,-)

   *